donderdag 16 oktober 2008

displayen


Tijdens de cursus displayen blijkt dat we veel te weinig boeken op de tafels hebben neergelegd. Op de tafel "hier ben ik thuis"liggen nu 75 boeken en 20 tijdschriften.
Dit nodigt uit tot snuffelen en meenemen. Je kunt veel creativiteit kwijt bij het inrichten van de tafels: Kies boeken op kleur, maak stapeltjes van boeken van dezelfde auteur, leg de boeken om en om zodat je een rug afwisselt met een witte kant. Bij het frontaal plaatsen van de boeken moet je erop letten dat je om en om lichte en donkere voorkanten op de planken zet.
En dan komen de klanten: ze gaan er lekker in trekken en alles ligt overhoop: wordt niet wanhopig maar probeer een paar keer per uitlening wat orde in de chaos te scheppen en zorg ervoor dat lege plekken worden aangevuld.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben erg benieuwd wat het displayen voor gevolgen heeft voor de uitleencijfers. Het ziet er in ieder geval wel aantrekkelijk uit en zelfs als je denkt wel ongeveer te weten wat er staat in de bibliotheek (en een groot deel zelf besteld hebt), kom je zo nog weer verassende titels tegen!

40+pwrr zei

Hallo Makkertje,

Ik,en met mij nog meer van de displaycursus, ben benieuwd of de tafels nog goed gelopenhebben deze week. Laat je hetnog weten?
Je foto's zijn geplaatst op intrante onder GPS marketinglijn. Dus iedereen kan zien hoe aantrekkelijk het displayen wordt wanneer je veel boeken op een tafel neelergd.

groeten,
Rommie

akkertje zei

enkele tafels hebben goed gelopen.
de halfronde tafel bij de trap met de nieuwe boeken was koploper. Ook de tafel met "zoals het was" en de thrillers liepen goed.
De definitieve cijfers krijg je nog.